Kortfattat om Botox

Botox är ett läkemedel som idag används inom skönhetsindustrin. Behandlingen blir allt mer populär och har utvecklats till att bli skonsammare mot ansiktet med mindre biverkningar.

Botox började användas på 90-talet. Redan då var dess huvudsakliga tillämpning inom skönhetsindustrin, något som gäller än idag med full kraft. Botox är ett läkemedel vars innehåll har visat sina goda effekter på de flesta patienter som väljer att genomgå en kosmetisk eller estetisk behandling. Syftet med läkemedlet är att släta ut rynkor såsom rökrynkor. Det används även i behandlingar av kaninlinjer eller sura mungipor i ansiktet. Botox injiceras i olika delar av ansiktet beroende på vilket område man vill behandla. Panna, ögonbryn, överläpp och mungipor är vanligt förekommande ansiktsdelar som behandlas med Botox. Samtliga behandlingar utförs av certifierade läkare på skönhetskliniker. Var hittar du dessa? Den frågan går vi in på under nästa rubrik.

Skönhetskliniker i Sverige

Samtliga Botox-behandlingar utförs på skönhetskliniker i Sverige, en regel som ska följas enligt lag. Sådana hittas i de stora städerna som Stockholm, Göteborg och Malmö. Urvalet är störst just där, vilket är mer eller mindre väntat. Sveriges största städer är långt ifrån ensamma om att erbjuda Botox-behandlingar. Kliniker hittas även på övriga orter även om det finns betydligt färre kliniker där. En eventuell behandling påbörjas alltid med en kostnadsfri konsultation med läkare eller specialist. Under samtalet får den blivande patienten reda på alla detaljer kring proceduren samt viktiga råd och tips. Samtliga åtgärder som bör tas efter en procedur gås också igenom. Observera att ingen behandling får genomföras om patienten anses ligga i någon riskzon.

Möjliga biverkningar

När du injicerar botox i ansiktet kommer du att märka en effekt under de första 48 timmarna som gradvis ökar under nästkommande 10- 15 dagarna. Själva behandlingen kan vara mellan 3 och upp till 6 månader. Tiden varierar patienter emellan. I många fall väljer patienten att upprepa proceduren för att bibehålla effekten. Botox är inget allergiframkallande medel enligt de undersökningar som gjorts hittills. Några biverkningar kan dock uppstå och huvudvärk är den vanligaste. Små blödningar och sänkningar av övre eller undre ögonlock kan också förekomma. Hur går en procedur till egentligen? En liten mängd botox injiceras i huden med en spruta. Detta leder i sin tur till att nervimpulserna blockeras och muskeln slappnar av, vilket i sin tur förhindrar bildningen av rynkor. Resultatet är slätare hud och färre rynkor. Behandlingen utförs med tunna nålar som inte orsakar någon större smärta. Vi rekommenderar att läsa mer om botox på denna sajt: https://www.botoxstockholm.biz/

12 Apr 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!