Safari i Tanzania - Upptäck spännande äventyr

Att uppleva en safari i Tanzania är något man bör unna sig. Här får man chansen att se "the big five" och bo i en tältcamp. Det blir verkligen ett minne för livet, och varje stund njuts till fullo.

Annika var imponerad av deras chaufför, som också fungerade som guide. Han visste verkligen hur man navigerade genom de slingrande grusvägarna över savannen. Trots vägarnas beskaffenhet hittade han alltid rätt. Nu var de på väg mot bush campet där de skulle spendera de kommande nätterna.

Chauffören berättade att de tog en liten omväg, eftersom han hade fått tips via radion från sina kollegor. En leopard hade tydligen lämnat sitt byte högt uppe i ett dött träd, och det var möjligt att den skulle återvända dit under kvällen. Och visst, till Annikas glädje fick de äntligen se det femte och sista djuret av "the big five".

Safariäventyret fortsätter

Denna safari i Tanzania hade hittills varit helt fantastisk. De hade fått se så många olika djur. Planerna för de kommande dagarna tydde också på att nya och spännande upplevelser väntade. Men nu hade de äntligen nått campet. Annika och hennes man fick ett lyxigt tält tilldelat, komplett med dusch och toalett. De blev uppmanade att inte gå ensamma till restaurangtältet, utan en guide skulle hämta dem när det var dags för middag.

Medan de väntade på middagen njöt Annika av kvällssolen utanför tältet, med en sval Serengeti-öl i handen. Hon lät blicken svepa över savannen. Boken hon hade med sig fick ligga kvar i väskan. Ögonblicket och utsikten var så underbar att hon bara ville suga åt sig av upplevelsen.

17 Sep 2023

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!