Öka moralen på arbetsplatsen i Uppsala med en regelbunden hälsoundersökning

Med en regelbunden hälsoundersökning kan du förbättra arbetsmiljön på ditt företag i Uppsala, samtidigt som du minskar på stressen och ökar på produktiviteten.

Det kanske låter som en självklarhet, men ett fungerande och framgångsrikt företag är beroende av en frisk arbetsstyrka. Och inte då bara fysiskt, utan också psykiskt. Det är viktigt att alla på jobbet mår bra och riktigt känner att de är behövda, nödvändiga och framför allt uppskattade, både som en del av gruppen och som individer.

Därför är det väsentligt att, utöver regelbundna hälsokontroller, också erbjuda dina anställda (och dig själv såklart) möjligheten till psykologsamtal, vare sig det sker individuellt eller i grupp. Det kan också vara värt att knyta in massage som en del av ert företags hälsovårdsplan, då det garanterat skulle minska stressen på arbetsplatsen, och därmed också öka moralen och produktiviteten. Speciellt om jobbet ifråga innebär en massa sittande framför datorn.

Vad ingår i en hälsoundersökning i Uppsala?

Det finns många olika företag som erbjuder hälsoundersökning i Uppsala, men rent generellt så brukar man säga att en vanlig hälsoundersökning innebär en blodtrycksmätning, en BMI-uträkning, ett PEF-test och ett blodprov som utvärderar blodstatus, blodfetter, glukos, kolesterol, och njur- och levervärden.

Vissa företag erbjuder också mer avancerade hälsokontroller som syntest, urintest och läkarundersökningar av hjärta, lungor, buk, öron, mun, och sköld- och lymfkörtlar. Den mer avancerade hälsokontrollen har också ofta ett mer utökat blodprov som mäter kroppens mängd av järn, kalium, kalcium, magnesium, D-vitamin, vitamin B12 och TSH.

27 Sep 2022

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!