Akuttandläkare: tandvärk och orsaker

Ingen som inte haft tandvärk förstår hur olidlig smärtan kan kännas. I denna situation är det bara en sak som gäller - att uppsöka en akuttandläkare för att hitta orsaken och lindra värken.

Tandvärk kan ha många orsaker. Ibland vet du precis varför du har ont - du står med blodig mun och en utslagen tand i näven. Inget att tveka om, du behöver hjälp snarast. Eller så är saken mera oklar. Det värker olidligt och området kring en specifik tand känns för ömt för att du ens ska kunna vidröra det.

Värktabletter kan vara bra i denna situation men de kan aldrig lösa problemet. Har du svår tandvärk som inte vill upphöra behöver du kontakta en akuttandläkare snarast. En inflammation i munnen är handikappande och kan dessutom sprida sig om den inte åtgärdas.

Råd för dig som kan behöva en akuttandläkare

Har du råkat ut för en olycka och blivit av med en tand, helt eller delvis? Om du har tanden kvar ska du snabbt rengöra den och sedan förvara den i munnen eller i lite mjölk. Med lite tur kan den nämligen fästas igen. Ring en akuttandläkare snarast för snabb åtgärd.

Har du svår tandvärk fast alla tänder sitter där de ska? Gå inte för länge och ha ont, det gör inte saken bättre alls, utan snarare tvärtom. Boka tid hos din tandläkare för att hitta orsaken. Du kan ha fått ett hål som sedan blivit inflammerat och du behöver hjälp. Välj en tandläkare som reserverar ett antal tider speciellt för akutpatienter. Läs mer om akuttandläkare på denna webbsida: akuttandläkarestockholm.net

11 Aug 2021

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!