Älskar du träning och vill dela med dig av din kunskap?

Ofta när man frågar personer varför de inte arbetar med träningen som de älskar så mycket, får man svaret att det är något de gör bara för att det är kul. Men att det inte går att försörja sig på.

Vart kommer denna märkliga inställning från? Att ett jobb inte får vara kul och utmanande utan ska vara något som vi går till varje dag bara för att få lön så att man kan göra allt det där roliga på fritiden. Givetvis är detta en myt.

Men nu är det nya tider

Ingen kan väl ha missat de nya trenderna på arbetsmarknaden. Det finns bloggare och vloggare. Influencers och youtubers. Jobb skapade av människor som har en passion i livet och inte vill göra något annat. Så gillar man att träna så finns det väl inget bättre än att få dela med sig. Att gå till jobbet varje dag med ett stort leende på läpparna. Som om arbetet i sig inte är belönande nog så finns det ofta möjligheter att utvecklas och lära mera om det så är om kroppen, kost eller träning. Vem vet en dag kanske man står där med ett eget företag och lyckan av att få göra det som man anser är det bästa som finns och dessutom få betalt.

Hur går man tillväga?

Det finns många saker att ta i betraktande när man bestämmer sig för att gå en utbildning. Vilket är steg ett för att få licens att jobba som personlig tränare. Finansieringen är en viktig del att titta på så att man inte behöver känna sig stressad över ekonomin. Ett sätt att göra det enklare att finansiera studierna utan att behöva ta lån är att studera på distans. Det kanske låter märkligt för en utbildning där man ska lära sig om träning. Men att man läser på distans innebär ofta att man läser teori hemma samt även har en del praktik. Kanske man har ett lokalt gym där man kan få gå vid sidan av och studera samt träna själv på det man lärt sig. Förutom det så träffas man på skolan, ofta under flera helger som är lärarledda. Man kan utbilda sig till PT det vill säga personlig tränare. Men vill man ha lite bredare kunskap kan man lägga till kostrådgivning. En bra ide särskilt om man vill starta eget med större utbud. Vi rekommenderar denna webbsida: https://ptdistans.nu/

15 Apr 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!