Dags att skaffa hemtjänst?

När man blir äldre så kan det vara svårt att klara sig själv i det dagliga livet med allt som måste göras för att ha en god livskvalitet. Ibland kan det krävas att en anhörig ordnar med hemtjänst.

Att få hjälp med hemtjänst är guld värt för de äldre som inte klarar sig själva längre, men fortfarande har ett eget boende i Stockholm. Att själv inse att det kan behövas hemtjänst kan ibland vara svårt. Då är det bra när det finns hjälpsamma anhöriga runt omkring som kan ordna med hjälpen som behövs. Hjälpen som hemtjänsten erbjuder kan betyda så mycket och det gör att man har en chans att få bo kvar i sitt eget hem lite längre. För den som behöver hemtjänst i Stockholm så finns det många professionella aktörer att välja bland i staden.

Vad gör hemtjänsten?

Anlita hemtjänst kan göras när den äldre inte klarar sig så bra i det dagliga livet med till exempel matlagning och att sköta hygienen. En annan sak som är viktigt att få hjälp med är medicinering, eftersom det är lätt att glömma bort det när minnet försämras. Att få i sig rätt medicin kan dock vara livsviktigt. Hur ofta hemtjänsten kommer att göra besök beror på hur pass ofta det behövs för att livet ska fungera så bra som möjligt. Ibland är det aktuellt att få hemtjänst efter en olycka, för att då få hjälp under tiden man frisknar till och sedan får man utvärdera om hemtjänsten även behövs i fortsättningen.

28 Mar 2021

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!