Fixa stans bästa tacomiddag!

Ska du ha fredagsmys men saknar idéer om vilket mys det är som du ska fixa? Varför inte göra en hel tacomiddag? Taco går alltid hem hos de allra flesta i alla åldrar. Det som är så bra med tacos är att alla hittar något som de gillar. Om man bar göra tillräckligt många varianter av kött och grönsaker, och olika såser, så hittar alla något gott som de vill äta.

Man kan gott och väl göra vegetariska alternativ, med till exempel Oumph eller Quorn, kan man ersätta köttet och göra så att det smakar exakt som kötträtterna som alla gillar med tacos. Bara man använder samma ingredienser i övrigt, så får man det vegetariska alternativet att smaka exakt likadant.

Alla hittar något som man gillar

Med tacos hittar alla något som de gillar, den som inte gillar tomater, kan ta sallad och majs, och den som inte gillar gurka kan välja tomater och lök, eller avocado och mynta, eller paprika och sallad. Variationerna är så många att alla kan välja sina favoritgrönsaker. Och den som har barn, märker att man plötsligt får barnen att välja grönsaker, när de får välja själva vilka de vill ha med och tillsammans med kött och goda såser blir grönsakerna goda.

Man kan göra sina egna tortilla

Vill man kan man själv göra sina egna tortilla. Man kan göra tortilla på majs, då använder man majsmjöl, bakpulver och fiberhusk, för glutenfria tortilla. Dessa majstortilla är de som liknar mest de ursprungliga tortilla som man åt i Mexico.

Så här gör du 6 stycken tortilla:

2 dl majsmjöl

1 nypa bakpulver

1/2 tsk salt

2 msk fiberhusk (finns i en välsorterad matbutik)

2 dl vatten

1 msk rapsolja

Blanda allt mjöl, bakpulver och salt, tillsätt vatten och olja. Knåda sedan ihop allt till en fin deg. Del den i 6 olika bitar. Rulla varje bit till en boll och kavla sedan ut på ett mjölat bord. Du bör kavla ut dem tunt. När de är färdiga, kan du steka dem i en het stekpanna utan olja eller smör. Sedan är det bara att fylla dem med egna godsaker, fylla på med sås, ost och grönsaker. Rulla ihop och mums in i munnen. Om du tycker det är lite för mycket, så kan du beställa hem catering. Det är ingen dum idé, om man inte orkar gå ut och äta. Vill man bara chilla hemma kan man beställa catering hem till en.

18 Feb 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!