För dig som börjar bli tunnhårig

Om man börjar att förlora en stor del av det som man håller kärt angående ens utséende, då är det lätt att tappa självförtroendet. Men det finns saker man kan göra, för att återfå det igen.

Kanske börjar du märka att ditt förr så låga hårfäste har börjat dra sig mer och mer uppåt och bakåt, och känner att du inte alls är speciellt bekväm med den saken? Det finns saker man kan prova och göra om man börjar att bli tunnhårig. Kanske tappar man ännu mer hår än så, förutom själva tunnhårigheten och man inte alls är nöjd med den saken. Självförtroendet eller självkänslan kan absolut få sig en törn vid håravfall. Håret är en del av vårt utseende och är kanske ingenting som man vill vara utan, man känner sig inte hel utan sitt hår. Vad ska man tänka på och vad kan man då göra om man börjar bli tunnhårig?

En hårtransplantation

Det är många idag som väljer att genomgå en så kallad hårtransplantation. Det går till på så vis att man tar hårsäckar från ett ställe och flyttar till ett annat. Hår från en plats där man har lite mer hår och sedan sätter man ner det på områden där man börjar bli tunnhårig eller kanske redan är helt kal. På detta viset kan man få tillbaka en del av sin hårväxt och ens känsla för hur man känner om sig själv kan höjas. Att tappa håret eller bli tunnhårig är inte roligt för någon, men som tur är så finns det ju något man kan göra åt saken. Det kanske inte fungerar väl för alla, men för de allra flesta brukar en transplantation av håret löpa ut väl i slutändan.

Bota tunnhårighet med naturliga preparat - funkar det?

Det finns de som säger sig ha testat på naturpreparat, krämer och andra salvor för att försöka öka på sin hårväxt och stoppa sitt begynnande håravfall. Det kan i vissa fall ha en god effekt för tunnhårighet, att dessa preparat stärker upp håret och får det att se fylligare ut, men ingenting kan jämföras med att göra en hårtransplantation. Vill du få tillbaka ditt hår och känna dig som dig själv igen, så bör en hårtransplantation övervägas först. Det är relativt smärtfritt vid utförandet, då man bedövas med lokalbedövning. Det kan sticka till vid första sticket men sedan ska man inte behöva känna någon smärta.

28 Apr 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!