Hur lång tid håller fillers?

Många väljer idag att göra olika typer av behandlingar i ansiktet, för att antingen fylla ut eller för att se ett par år yngre ut. Hur många behandlingar krävs och hur länge håller dessa?

Det blir faktiskt vanligare och vanligare idag att människor går och gör fillers eller andra typer av behandlingar i ansiktet, detta för att se yngre ut eller för att fylla ut vissa delar av ansiktet. Det finns väl egentligen två typer av människor som gör detta, de som behöver eller vill göra det på grund av estetiska skäl och de som helt enkelt kanske måste, på grund av skador eller liknande. Det är inte lika tabu idag att gå och göra fillers som det var för bara ett par år sedan. Förr var det nästan bara för kändisar och hollywoodskådisar, och det klientelet som utförde sådana här typer av behandlingar. De som fortfarande funderar på detta, att gå och göra fillers, har säkert en massa frågor om hur ont det gör eller hur länge en behandling håller.

Hur fungerar det att göra fillers?

Enkelt förklarat så är fillers en slags injektionsbehandling, och man använder sig alltså av nålar vid ingreppet eller behandlingen. Man bör väl inte direkt vara skraj för nålar om man har tänkt sig göra detta, men det är ingenting som gör ont då det utförs under lokalbedövning. Det är en salva med lokalbedövande medel i som stryks på huden om man så önskar, men det är långt ifrån alla som tar den. De flesta brukar tycka att det går riktigt bra utan. Fillers läggs under huden för att sträcka ut och jämna till den yttre huden. Har man gropar efter ärr eller akne till exempel, så är fillers ett utmärkt sätt att ta bort eller i alla fall reducera dessa.

Behandla ärr, fina linjer och rynkor

Man gör fillers för att jämna ut huden helt enkelt, vare sig det handlar om rynkor, fina linjer eller ärrbildning. Frågan om exakt hur länge fillers håller är lite svår att svara på. Det kan bero på en rad olika faktorer, så som vilket område av ansiktet som man har behandlat, eller hur ens egen läkningsprocess går. Det har även att göra med ens egen ämnesomsättning och vilken typ av livsstil man har. Men för att ge ett brett spann så brukar läkare som utför fillers säga att de generellt håller mellan fyra till tolv månader. Vi rekommenderar läsa mer om fillers på denna sida: https://www.fillersstockholm.se/

11 Apr 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!