I Solna finns bästa tandhygienisten

Inom dentalvården finns flera olika yrkeskategorier. De har olika uppgifter för att vara ett team för patienterna. Tandhygienist i Solna är en del av helheten som är samlad under ett tak.

Det är många gånger ganska slarvigt att säga att man ska gå till tandläkaren när man ska på undersökning. Det betyder inte alltid att det är tandläkaren som utför undersökningen eller behandlingen. Många gånger samlas flera olika yrkeskategorier inom odontologi under ett och samma tak. Det är en trygghet för patienten att bara ha ett och samma ställe att gå till för behandlingen.

När man samlar flera yrkeskategorier blir det lättare att rådfråga en kollega när det behövs en ”second opinion”. Skillnaderna mellan tandläkare och tandhygienist i Solna finns i både utbildning och arbetsuppgifter. En tandhygienist gör förvisso grundläggande kontroller av tänder, men ofta utför de mer ett förebyggande arbete. En annan skillnad är att tandhygienisten inte får borra i tänderna på patienterna, vilket tandläkaren får.

Tandhygienisterna arbetar förebyggande och långsiktigt

En tandhygienist är bra på att berätta för patienterna hur de ska gå tillväga för att ta hand om sina tänder. Att ta bort tandsten och plack är också förekommande vid besök hos tandhygienisten. Det är tandhygienisten man går till om man har tandköttsinflammation eller tandlossning.

En sak som ligger många tandhygienister varmt om hjärtat är tandtråd och mellanrumsborstar. De visar gärna patienten hur man ska gå tillväga och hur man använder dem på rätt sätt. Med tandtråd och mellanrumsborstar bygger patienten upp en bra munhälsa.

19 Nov 2021

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!