Kostar det att få stöd och matchning?

Om man är arbetslös och inte riktigt vet hur man ska gå tillväga när man söker jobb, så kan man få hjälp av en coach. Men hur går det till? Kan alla få hjälp? Vart vänder man sig och vad kostar det?

Även de som haft jobb och kanske sökt tjänster många gånger, kan ibland tappa sugen och behöva någon som ger råd och coachning gällande hur man söker jobb. Det man då ska söka efter heter jobbcoach eller stöd och matchning vid jobbansökningar. Att vara jobbcoach har blivit ett populärt yrke och det finns många företag som gärna vill hjälpa till. Om man är inskriven som arbetslös på arbetsförmedlingen så kan man få hjälp av en jobbcoach. Det kan vara någon inom arbetsförmedlingen eller ett företag som arbetsförmedlingen har ett avtal med, så viktigt är att man inte anlitar någon som tar betalt för tjänsten då man kan få det gratis via arbetsförmedlingen.

Hjälp av en coach

Även om man känner att det hade varit bra att få lite stöd och hjälp så är det slutliga beslutet om man kan få hjälp av en coach eller ej, ett beslut som arbetsförmedlingen tar. Det beror ofta på situationen man är i, som om det är svårt att få jobb inom det området man redan arbetat inom eller studerat till, eller om man varit arbetssökande under lång tid. Meningen är att hjälpen ska gå till de som varit utan arbete länge eller som har en risk att komma få vara utan arbete länge. Men fyller man de önskade kriterierna så kan man få hjälp vilket område man än söker arbete inom och vilken ålder man än har. Kanske hittar man arbete snabbt eller så får man ta hjälpen under en längre period innan man hittar en tjänst, men det kan också vara så att man hittar andra jobb att söka inom områden som man annars inte tänkt på.

Hur det går till

En jobbcoach börjar med att ta reda på vem den arbetssökande är som vilka utbildningar man har, vad man arbetat med och vad man vill arbeta med. Det kan vara att man behöver hjälp att komma igång om man tappat sugen eller så kanske man behöver hjälp att skriva en attraktiv cv. Man kan även få tips på olika sätt att söka jobb och om man kanske behöver komplettera något i studieform.

2 May 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!