Så här tar du bort kroppshåret

Genereras du av hårväxt på olika ställen på din kropp? Vill du ta bort hår från din kropp och letar efter en permanent lösning? Är du bara helt enkelt trött på att raka bort hår varje vecka?

Det finns många olika metoder att avlägsna sitt kroppshår. Du kanske har provat att dra bort håret med vax eller att raka dig. Vill du ha tunnare ögonbryn eller forma dem är det vanligast att man använder en pincett och plockar fram den formen man vill ha. Vid generande hårväxt på intima ställen är det mer vanligt med vaxning. Skäggväxt tas lättast bort med en rakapparat eller rakhyvel. Threading är en speciell metod som lämpar sig bra för att ta bort generande hårväxt i ansiktet. Samma gäller för hår under armarna men där finns också möjlighet att vaxa eller använda sig av laser för att få en mer permanent lösning på problemet. Även epilering är vanligt förekommande. Om du vill ha bort hår på benen, ryggen eller bröstet kan du välja på nästan alla alternativen.

Hur fungerar det med laser?

Laser är den nya och säkra metoden för att avlägsna hår mer permanent. Laserstrålarna riktas direkt mot hårsäcken och efter tillräckligt med värme kommer säcken helt enkelt att dö. Därefter lämnas jobbet till kroppen som på ett självklart och naturligt sätt stöter undan det döda. Efter några upprepningar av den här proceduren växer inget mer hår ut från den döda hårsäcken. Det är ett enkelt, säkert, smidigt och vänligt sätt att ta bort hårväxt och är ett skonsamt sätt mot huden. En riktad stråle kommer ge resultat fortare än du anar. Proceduren behöver dock upprepas ungefär sju gånger innan alla hårsäckar försvunnit under behandlingen.

Vad är epilering?

Oavsett vad du har för anledning att vilja ta bort hårväxt från kroppen kommer det att finnas olika alternativ att välja mellan. Det beror ju på att det kan vara lite skillnad på hur man avlägsnar hår. Allt beror på var någonstans på kroppen hårväxten sitter och hur känslig din hud är just där. Depilering innebär att allt ovanför hudytan kapas av och när det växt ut igen kan du ta bort det en gång till. Vill du ha en mer permanent hårborttagning är det epilering eller laser som ger det bästa resultatet. Epilering innebär att hela strået ända ner till roten tas bort. Inget gömt och inget glömt. I början upprepas behandlingen ofta för att sedan göras mer sällan.

22 Apr 2020

Vill du du må bättre, men har problem att hitta en väg bort från dåliga vanor? Hjälp finns! Välkommen till hadegott.se – din nya resurs för ett hälsosammare liv. Kost, träning, mental hälsa, sömn – här kan du få matnyttiga tips som lyfter både kropp och själ. Tänk på din hälsa och ha de gott!